Ingatlankereső

Eladó
Kiadó
M Ft

Eladná ingatlanát?

Kattintson ide

15 éves szakmai tapasztalattal vállaljuk ingatlana eladását. A legmagasabb ingatlanpiaci árakhoz igazodva reálisan beárazzuk, és legjobb tudásunk szerint belátható időn belül értékesítjük. Rendkívül kedvező megbízási díjunk 2 – 2.5% +ÁFA. Ügyvéd, bank független, ingyenes hitelügyintézés, energetikai tanúsítvány készítése, valamint minden ingatlannal kapcsolatos ügyben készségesen állunk rendelkezésére.

Eladom az ingatlanom

Hasznos információk

Hogyan adhatjuk el lakásunkat könnyebben?

Az úgynevezett Home Staging, vagyis a lakás színpadra állítása kifejezés az Egyesült Államokban már több mint 30 évvel ezelőtt alakult ki, Barb Schwarz lakberendező nevéhez fűződik, aki ingatlanértékesítéssel is elkezdett foglalkozni. A Világ fejlettebb ingatlanpiaccal rendelkező országaiban mára ez egy elfogadott szakmává alakult. Nálunk ez az igény és szakma még gyerekcipőben sem jár, de néhány apró odafigyeléssel nagyban elősegíthetjük ingatlanunk eladását.

Kutatások és tapasztalataim szerint is az ingatlant megtekintő érdeklődő már akkor potenciális vevővé válhat, amikor a bejárati ajtón belépve első benyomásként beleszeret a lakásba. Legtöbb esetben 15 másodperc elég ahhoz, hogy eldöntse; tetszik neki az ingatlan vagy nem. 

Mit érdemes tennünk, hogy az első benyomás valóban pozitív legyen vevőjelöltünk számára?

Az első benyomás, mint az élet más területein is, például egy autó vásárlásánál vagy akár a párválasztásnál is a legfontosabb lehet. Ezért ahogy autónkat is lemossuk, kicsinosítjuk eladás előtt vagy magunkat is szépítjük, amikor egy randevúra készülünk, úgy ingatlanunk is fontos, hogy tiszta, rendezett és jó illatú legyen, amikor el kívánjuk adni.

A 17. kerület; a rákoskeresztúri lakótelepet leszámítva nagyrészt kertvárosi, családi házas övezet. Családi házak vagy kertes lakások esetén ügyeljünk az udvar és kert gondozására, rendezésére, ne legyen szétdobálva kerti szerszám, gyerekjátékok, de főleg ne legyen lim-lom, szemét, falevél, ami a rendezetlenség benyomását kelti.

A lakásban rakjunk rendet, végezzünk legalább akkora nagytakarítást, mint tavasszal szoktunk, ne csak a szétdobált szennyest rámoljuk el, alaposan takarítsunk ki, sikáljuk le a mosdót, konyhát, padlót. Próbáljuk meg berendezési tárgyainkat minimalizálni és úgy elrendezni, hogy a zsúfoltság hatását elkerülve egy szellős, tágas lakást lásson, aki belép hozzánk. Szellőztessünk ki, hogy friss levegő legyen, ha szükséges helyezzünk el illatosítót.

Borbély István