Interaktív közösségi tér és pihenőpark is épül Rákoscsabán

Hozzáadva 2017.04.05 14:06:47

Olvasható a rakosmente.hu oldalon

   

  

Rákoskeresztúr után a külső városrészekben folytatjuk tovább a városrehabilitációt. Az idén 950 éves Rákoscsabán az építkezés során korszerűsítjük az település egykori központját, a piacteret és környezetét. A rozoga pavilonok, a sok beton helyén új interaktív közösségi teret és egy Weöres Sándor gyermekverseit felidéző játszóteret alakítunk ki. A tér másik különlegessége a WiFi könyv- és zenetár lesz, ahol ingyenesen lehet online könyveket olvasni és zeneszámokat hallgatni.

A találkozóhely és a szomszédos ABC áruház forgalmának kiszolgálása érdekében az áruház mellett 16 férőhelyes parkoló épül, ugyanitt kerékpártárolók is létesülnek. Az ABC épületét tulajdonosa felújítja.

A tér másik oldalán, a rákoscsabai katolikus templom mellett pihenőparkot hozunk létre, ahol felállítjuk az itt házasságot kötött Jókai Mór és Laborfalvi Róza emlékoszlopát. A park öntözésére automata öntöző hálózatot építünk ki.
A Csaba vezér téren megújítjuk a zöldfelületeket, itt is kialakítjuk az öntözőrendszert. A Péceli út melletti balesetveszélyes járdát megszüntetjük, helyette a gyalogos kitaposás mentén építünk új járdaburkolatot. Visszakerül eredeti talapzatára az 1936-ban átadott trianoni országzászló, a területen új közvilágítás és díszvilágítási hálózat létesül.

A parkolási helyzet rendezése érdekében a Péceli út déli oldalán, a 199-205. közötti ingatlanok előtt egy szervizutat és – hozzá csatlakozva – egy 13 férőhelyes parkolót, valamint kerékpártárolókat alakítunk ki.
Befejezzük a Péceli út 190. szám alatti orvosi rendelőintézet teljes külső és belső felújítását.
A munkálatok várhatóan 2017. július végéig lezárulnak.

Forrás: Riz Levente polgármester facebook oldala